Dank u dat u een donatie aan de kinderen van TCDF overweegt!

Dankzij donaties van mensen zoals u kan TCDF al 15 jaar het verschil maken in de levens van honderden hulpbehoevende kinderen in Thailand! 

We prijzen ons gelukkig met de steun van onze sponsoren, die in de meeste gevallen hier zelf geweest zijn tijdens een vakantie en met hun eigen ogen gezien hebben dat zelfs een kleine bijdrage een wereld van verschil kan maken!

Alle donaties worden door TCDF rechtstreeks gebruikt voor de projecten en de kinderen in die projecten. 

In de afgelopen jaren verkregen we alle materialen om efficiënt en vooral veilig te kunnen werken. We zijn nu in het gelukkige bezit van onze eigen schoolbus, materialen voor fysio training en werkplekken voor vakopleiding! 

De grootste uitdaging voor de Stichting is echter om voldoende geld te werven om de Speciale School voor kinderen met een beperking ieder schooljaar weer open te kunnen houden, zodat we alle donaties van middelen ook werkelijk dagelijks kunnen blijven gebruiken! 

We hopen daarom dat u een een financiële donatie aan TCDF wilt doen en op die manier de levens van hulpbehoevende kinderen op een eerlijke, duurzame manier helpt verbeteren!

Onderaan deze pagina vindt u de vele verschillende manieren waarop u kunt doneren, u kunt kiezen wat het beste bij u past. 

Scroll naar beneden voor meer informatie over onze financiële systemen en onze jaarplannen, budgetten en rapporten. 

Onze financiële verantwoording is geheel openbaar en tot op de cent gespecificeerd. 

Het doneren van goederen

Een bijdrage in de vorm van goederen kan een werkelijk verschil maken, zo lang het op een duurzame manier gebruikt kan worden of wanneer het helpt waar de urgentie op een bepaalde moment het hoogst is.

Bij TCDF is niets vanzelfsprekend en we weten uw steun naar waarde te schatten.

Wanneer u van plan bent om ons te bezoeken en dingen voor de kinderen mee wilt nemen, verzoeken wij u om  graag eerst even een e-mail sturen met de vraag wat wij op dat moment het meest nodig hebben.

Wanneer u niet zelf kunt komen om de goederen bij ons te brengen, hou er dan rekening mee dat de kosten om het materiaal op te zenden, veelal hoger zijn dan de prijs, waarvoor de produkten hier in Thailand  lokaal gekocht worden.  In dat geval kunt u beter een financiële bijdrage geven.

U kunt altijd contact met ons opnemen om te overleggen, welke droom u met uw bijrage werkelijkheid wilt maken!

U kunt ons zelfs ondersteunen vanuit uw woonplaats

 • Wordt Ambassadeur voor de TCDF gemeenschap en help mee onze boodschap uit te dragen via de sociale media, blogs of publicaties
 • Ondersteun ons online met professioneel advies of speciale vaardigheden
 • Ondersteun onze “Art-Eco” winkel door een win-win joint venture met uw producten

Helpt ons duurzaam helpen ?

Wordt Vriend van TCDF

Geef een maandelijkse donatie tussen € 5 en €100, waar we echt op kunnen rekenen bij de planning van de sociale verzorging van ieder van de kinderen

Sponsor Zelfvoorzienendheid

Door met voedsel of geldelijke middelen bij te dragen in de beroepsopleiding en de ecologische boerderij

Sponsor een kind

Voor de lange termijn hulp die hij/zij nodig heeft

Wees een Grote Gever

Met een bijdrage vanaf 7. 000€ per jaar creëert u continuïteit

Gezonde voeding

Medische Zorg

Studie beurzen

Hoe te doneren

1. Doneren kan op de beste en meest veilige manier door rechtstreeks overmaken van uw bank naar de Nederlandse bankrekening van de Stichting

De stichting is administratief gevestigd en geregistreerd in Nederland. Ze wordt jaarlijks door de Nederlandse Belastingdienst gecontroleerd en is erkend als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Dit betekent dat uw donaties via deze rekening aan de Stichting, in Nederland aftrekbaar zijn voor de belastingen.

Bank : ABN-AMRO       Kantoor Delft

Naam: Stichting Thai Child Development

Rekening nr:  516022318

IBAN nr:  NL65ABNA  0516022318

BIC/SWIFT: ABNANL2A

ANBI -Algemeen Nut Beogende Instelling bij de Nederlandse Balastingsdienst

RSIN nummer    814104241

Indien u de stichting op een duurzame manier wilt steunen, kunt u overwegen om ‘Vriend van de Stichting’ te worden. Vrienden van de Stichting maken maandelijks een bedrag over onder vermelding van VRIEND.  U kunt dit het beste doen met een opdracht tot periodieke overschrijving van een door u zelf te bepalen vast maandelijks bedrag naar bovenstaande ABN-AMRO rekening.

Vrienden ondersteunen TCDF op lange termijn met een maandelijkse financiële bijdrage, waarop ons Thaise team  echt kan rekenen met de maandelijkse verdeling van de medische zorg en educatie voor de hulpbehoevende kinderen. 

U kunt onderaan de pagina meer lezen waarom Vrienden van TCDF zo ontzettend belangrijk zijn!

2. Doneer via onze Thaise bank rekening

Indien u woonachtig bent in Thailand, kunt u ook direct op onze Thaise bankrekening storten. Indien u voor deze optie kiest, verzoeken wij u vriendelijk uw naam, het donatie bedrag en de datum aan ons te emailen (tcdf.ecologic@gmail.com). Wij kunnen dan een adequate opvolging op uw donatie doen. Thaise banken tonen geen namen van stortingen op hun bankafschriften.

Bank : TMB BANK       City/ branch: Ranong

Land: Thailand

Naam: Munility pattana dek leh jawachon

(Thaise fonetische omschrijving van onze stichtings naam: Foundation Development of Children and Youth)

Account nr:  4292397496

SWIFT CODE: TMBKTHBK

3. Doneren via PayPal of Credit card

Overschrijven vanaf een Nederlandse bankrekening naar de bovenstaande ABN-AMRO rekening is kosteloos.

Voor internationale overschrijvingen van bank naar bank worden meestal kosten in rekening gebracht. U kunt daarom ook kiezen voor een kosteloze donatie via Pay Pal met uw Creditcard. Klik hier  voor deze optie of scroll naar het onderstaande formulier.

Donation Form

Personal Info

Donation Total: €10

Gaarne vragen wij u te overwegen om een vriend van TCDF te worden

In een wereld waar oorlogen en natuurrampen de levens van zo velen verwoesten is het moeilijk voor een kleine stichting als TCDF om kinderen te helpen die weliswaar gehandicapt zijn en hulp nodig hebben, maar niet omkomen van de honger en niet uit hun thuis verdreven zijn. Het is helaas een feit dat er kinderen zijn die nog meer behoefte hebben aan hulp dan de onze. En toch, hoe moeten we onze kinderen vertellen dat ze niet meer naar school kunnen omdat er niet voldoende geld meer is . Of dat hun medicijnen gestopt worden bij gebrek aan fondsen? Dat mag niet gebeuren en daarom vragen u om vaste Vriend te worden van TCDF

Vrienden ondersteunen TCDF op lange termijn met een maandelijkse financiële bijdrage naar draagkracht. Een vast bedrag waarop ons Thaise team  echt kan rekenen met de planning en distributie van de ondersteuning op medische- en onderwijs gebied voor de hulpbehoevende kinderen. Met een Hollandse bankrekening kunnen een automatische maandelijkse overschrijving maken voor een door uzelf  te kiezen bedrag.  Als u overweegt om Vriend te worden maar nog vragen heeft dan kunt u een telefonsihe afspraak met ons maken of uw vragen per email stellen. Wij staan u graag te woord.

Een gift aan een goed doel achterlaten zoals het TCDF is een mooie manier uw idealen voort te laten leven?

Overweegt u een gift aan Stichting Thai Child Development, TCDF? 

Een gift aan een goed doel achterlaten zoals het TCDF is een mooie manier uw idealen voort te laten leven. Een gift moet vastgelegd worden in een testament. Met een gift in uw testament kunnen wij onafhankelijke hulp geven. Los van politieke, religieuze of economische belangen. TCDF  is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling en daarom vrijgesteld van erfbelasting. Dit betekent dat uw nalatenschap 100% ten goede komt aan de kinderen en organisatie van TCDF. 

Wilt u graag TCDF opnemen in uw testament, maar weet u niet precies hoe u dit kunt doen?
Zoekt u tips over het bespreekbaar maken van uw (toe)gift met uw familieleden of vrienden?
Heeft u praktische vragen over hoe e.e.a. regelen?

Het antwoord vindt u op Toegift.nl.
Toegift.nl is een initiatief van ruim 90 erkende goede doelen om het opnemen van een goed doel in het testament bespreekbaar te maken en te regelen. Met een (toe)gift kunt u nog één keer opkomen voor wat u belangrijk vindt.
Bekijk ook de inspirerende verhalen van anderen op Toegift.nl

U kunt aan TCDF bijvoorbeeld een geldbedrag nalaten of aan TCDF een percentage van uw bezit toewijzen. Een notaris kan u daarbij adviseren en hij kan dit vastleggen in een testament. Uiteraard bent u altijd vrij om uw testament in de toekomst aan te passen, zonder dat u ons enige toelichting hoeft te geven. Een gift vastleggen door een notaris hoeft niet heel ingewikkeld te zijn.
Hulp nodig bij het opstellen van uw testament en het vastleggen van uw gift? Op Nutestament.nl kunt u een notaris bij u in de buurt vinden. Regelt u alles liever thuis, vanaf de computer? Op Nutestament.nl kunt u ook zelf een testament maken, dat alleen nog getekend hoeft te worden bij een deelnemende notaris bij u in de buurt. Mocht uw persoonlijke situatie te complex zijn voor een testament zonder advies van de notaris, dan geeft de website dit direct aan. 

Kiest u ervoor TCDF op te nemen in uw testament? Dan heeft de notaris deze gegevens nodig:

Stichting Thai Child Development
Warmoestuin 31
2286XZ Rijswijk
The Netherlands

KVK nummer : RSIN 814104241

Wilt u meer weten via een persoonlijk of telefonisch gesprek.

Ik breng u graag in contact met een specialist. Uiteraard geheel vertrouwelijk en u bent tot niets verplicht. U kunt mij telefonisch bereiken via 06-42984262 of mail naar nicoleriviere@live.nl  

Ons Financiële Systeem

Sinds 2004 zijn onze financiën van dag tot dag gedetailleerd en  openbaar toegankelijk. Gelieve contact met ons opnemen wanneer u precies het verschil wilt weten dat uw donatie kan maken.

Onze jaarrapporten kunt u vinden via deze link (Engelstalig).

In onze rapporten en financiële administratie ziet u dat TCDF:

 • alleen salarissen betaalt aan het plaatselijke personeel dat rechtstreeks met de kinderen werkt.
 • alle donaties rechtstreeks gebruikt ten behoeve de kansarme kinderen in de projecten
 • dankzij de steun van onze zusterorganisatie “Eco-logic Resort for Charity” vrijwel geen geld hoeft uit te geven  aan overhead kosten!

  Doneer aan een goed doel, Nieuwe Stijl!

  Er zijn vele manieren om het verschil te maken

  Een bijdrage – in tijd of geld, hoe gering dan ook – kan echt verschil maken ook nadat de donatie besteed werd. Maar dat is alleen mogelijk wanneer de bijdrage op een duurzame manier gebruikt wordt. Hieronder ziet u de  vele manieren waarop u TCDF kunt steunen en ook een win-win situatie creëren

  Doneer

  Donaties gaan naar de Medische Zorg
  & Onderwijs projecten.

  Vrjwilliger

  Online & Hands on!

  Verspreid onze boodschap

  Deel dit met vrienden en familie

  mvo

  Voor Teams en Bedrijven

  Kom op bezoek

  Vakantie voor het Goede Doel!

  jungle kampen

  Jungle School Onderwijs