Verander Levens, één tegelijk

Hieronder ziet u foto’s en een korte video van een paar van onze kinderen met speciale behoeften, die niet in staat zijn naar een normale dorpsschool in Thailand te gaan. Hoewel Thailand een zich snel ontwikkelend land is, waar medische zorg en onderwijs goed georganiseerd zijn, zijn er zeker op het platte land weinig tot geen voorzieningen voor kinderen en volwassen met een beperking.

U kunt een hulpbehoevend kind helpen door hem/haar financieel te adopteren.

Financieel “adopteren” kan een prachtige manier zijn om bij te dragen. Dit speciaal voor families met kinderen die zo in contact komen met een ander kind. Als pleegouder ontvangt u regelmatig persoonlijke updates over de ontwikkeling van het kind. De zorg die wij een kind geven kost € 1000-2000 per jaar. Er zijn kinderen die een sponsor nodig hebben voor hun medische en kinderen voor wie hun onderwijs gesponsord moet worden. Maar er zijn ook 12 kinderen die een brandende behoefte hebben aan sponsoring, zowel voor hun medische zorg EN hun onderwijs, die ze alleen kunnen krijgen op de Speciale school van TCDF.

Voor meer informatie over sponsoring  van een kind, gaarne met ons contact opnemen, zodat we een voorstel kunnen bespreken voor het kind dat het best passend voor u is.

Onderstaande fotos zijn gemaakt door kunstenaars die hun vaardigheden hebben gedeeld in ons “Artist in Residence” programma! 

U kunt ook vele kinderen tegelijk helpen door sponsoring van een van onze specifieke programma’s.

U kunt het programma uitkiezen dat u het meest belangrijk vindt of dat het beste aansluit bij uw bedrijf/familie. U kunt daarbij ieder bedrag doneren dat u passend vindt
Gaarne het programma vermelden dat u gekozen heeft, zoals Voeding, Onderwijs, Medische verzorging of een specifiek programma van de “school in het oerwoud” & trainingscentrum voor beroepsonderwijs.

In de “school in het oerwoud” van TCDF ontvangen kinderen die buiten de medische- en onderwijsprogramma’s van de overheid vallende zorg die zij nodig hebben, zonder dat ze uit hun ouderlijk huis weggehaald worden.
Er is een schoolbus die hen iedere dag ophaalt in de omringende bergdorpen en ze naar onze “forest school” brengt.

In deze school ligt de nadruk op de volgende aspecten

De vaardigheden van het dagelijkse leven, zoals koken, inkopen doen, maar ook zelf aankleden en lichaamsverzorging
Lichaam gerichte therapie, spiermassages, oefeningen en fysiotherapie om ieder kind stap voor stap sterker te maken
Basis onderwijs, lezen, schrijven rekenen, maar ook gebarentaal, kunst en muziek lessen
Beroepsonderwijs, verschillende programma’s die het kind leren om te werken. Naast de lessen brengt TCDF dit ook tot stand in de eigen gemeenschap van de kinderen, zodat ze in de toekomst voor zichzelf kunnen zorgen. Het beroepsonderwijscentrum van TCDF  omvat een viskwekerij, paddenstoelen kwekerij, kippen boerderij, groentetuin, restaurant, bakkerij, wasserij, zeep en shampoo fabriekje en een centrum voor kunsten en ambachten.

Al deze programma’s zijn er op gericht de kinderen te ondersteunen en in staat te stellen om voor zichzelf te zorgen, zodat ze in de toekomst geen sponsor nodig hebben.

We stellen het op prijs dat u de tijd neemt dit te lezen en u bent altijd welkom om de kinderen op de Stichting te bezoeken. Zoals u ziet zijn er bij TCDF vele mogelijkheden om de kinderen te steunen en daarmee een positieve invloed op hun levens te hebben

 

Doneer

Donaties gaan naar de Medische Zorg en Onderwijs projecten

VRIJWILLIGER

Online & Hands on!

VERSPREID ONZE BOODSCHAP

Deel dit met vrienden en familie

MVO

Voor Teams en Bedrijven

Kom op bezoek

Vakantie voor het Goede Doel!

JUNGLE kampen

Jungle School Onderwijs