Bij TCDF telt ieder kind mee!

 Hoewel Thailand zich in een hoog tempo aan het ontwikkelen is en het een land is waar medische zorg en onderwijs in principe goed georganiseerd zijn, zijn er op het platteland weinig tot geen voorzieningen voor mensen met behoefte aan speciale zorg. Deze kinderen worden geholpen door onze stichting. Dit zijn allerlei verschillende kinderen. Kinderen van alle leeftijden en kinderen met verschillende uitdagingen van leerstoornissen tot downsyndroom tot autisme, tot fysieke beperkingen maar ook kinderen die in extreme armoede opgroeien of met sociale problemen. Ieder kind heeft zijn of haar eigen uitdagingen en ieder kind is bijzonder en slim op zijn of haar eigen manier. Ieder kind telt mee. De hulpbehoevende kinderen ontvangen bij TCDF maatzorg. Zo lang als-maar nooit langer dan!-nodig is. De zorg die wij een kind geven kost gemiddeld tussen de € 1000-2000 per kind per jaar. Kinderen kunnen al naar gelang de individuele noodzaak binnen dit bedrag hulp krijgen met onderwijs en zorg of een combinatie.

Foster ouderschap

U kunt een van onze kinderen helpen door hem/haar financieel te sponsoren. Financieel “adopteren” kan een prachtige manier zijn om bij te dragen. In het bijzonder voor een gezin met kinderen die zo in contact kunnen komen met een ander kind, in een andere situatie. Als pleegouder / gezin ontvangt u regelmatig persoonlijke updates over de ontwikkeling van uw kind. Mocht u geïnteresseerd zijn om een van onze kinderen te sponsoren dan kunt u contact met ons opnemen om te bespreken welk kind het beste past binnen uw gezin en natuurlijk ook binnen uw jaarlijks budget dat u hiervoor wilt vrijmaken. Het is voor deze vorm van sponsoring belangrijk dat u wel de intentie heeft om uw kind meerjarig te ondersteunen.

Onderstaande portretten van een aantal van onze kinderen zijn gemaakt door kunstenaars met wie wij samen hebben gewerkt in ons “Artist in Residence” programma! Daaronder kunt een een korte vrolijke video bekijken waarion een paar kinderen worden voorgesteld!

Speciale steun voor speciale kinderen!

Wilt u liever juist meerdere kinderen tegelijk helpen dan kunt u het beste een van de programma’s sponsoren. U kunt het programma uitkiezen dat u het meest belangrijk vindt of dat het beste aansluit bij uw bedrijf/familie. Voorbeelden zijn het (jaarlijks of eenmalig) sponsoren van het project Medische Zorg  of een van de Educatieve Programma’s als: sport, milieu, muziekonderwijs of educatief materiaal. En bij TCDF is elke donatie, groot of klein, van harte welkom!

De speciale school

In de “Speciale School” van TCDF ontvangen kinderen die buiten de medische- en onderwijsprogramma’s van de overheid vallen, de zorg die zij nodig hebben, zonder dat ze uit hun ouderlijk huis weggehaald worden. Er is een schoolbus die hen iedere dag ophaalt in de omringende bergdorpen en ze naar onze “forest school” brengt. In deze school ligt de nadruk op de volgende aspecten:

  • Vaardigheden voor het dagelijkse leven:zoals koken, inkopen doen, maar ook zelf aankleden en lichaamsverzorging
  • Lichaamsgerichte therapie, spier massages, oefeningen en fysiotherapie om ieder kind stap voor stap sterker te maken maar ook een dagelijks yoga en sport programma.
  • Basis onderwijs, lezen, schrijven rekenen, maar ook gebarentaal, kunst en muziek lessen
  • Beroepsonderwijs, verschillende programma’s die de kinderen klaarstomen voor een toekomst. Het beroepsonderwijs centrum van TCDF  omvat een viskwekerij, paddenstoelen kwekerij, kippenboerderij, groentetuin, restaurant, bakkerij, wasserij, zeep en shampoo fabriekje en een centrum voor kunsten en ambachten.

Voor al deze programma’s heeft TCDF behoefte aan sponsoren! Alle programma’s zijn er volledig op gericht de kinderen te ondersteunen en in staat te stellen om voor zichzelf te zorgen, zodat ze in de toekomst geen sponsor meer nodig hebben!

 

Doneer

Donaties gaan naar de Medische Zorg en Onderwijs projecten

VRIJWILLIGER

Online & Hands on!

VERSPREID ONZE BOODSCHAP

Deel dit met vrienden en familie

MVO

Voor Teams en Bedrijven

Kom op bezoek

Vakantie voor het Goede Doel!

JUNGLE kampen

Jungle School Onderwijs